COVID-19

Els nostres serveis

Renteu-vos les mans amb aigua i sabó sempre que es pugui. Si heu de sortir de casa penseu en portar a sobre un gel o esprai desinfectant per evitar la propagació del virus o bacteris. Aplica-t’ho tantes vegades com sigui necessari mitjançant moviments circulars per arribar a totes les parts de la mà.

Manteniu la distància de seguretat d’1,5m tan en espais tancats com a l’aire lliure. Sempre que puguis evita aglomeracions i  anar a espais molt concorreguts.

Poseu-vos la mascareta

És molt important utilitzar mascaretes homologades per tal d’evitar la propagació de LA COVID-19 i canviar-les o rentar-les regularment segons les indicacions de cada una. Podem trobar diferents tipus de mascareta:

Quirúrgiques: la durada del seu ús pot variar segons el fabricant, però generalment es recomana utilitzar-les un màxim de 4 hores o sempre que estiguin brutes i humides. Aquestes mascaretes estan dissenyades per filtrar l’aire exhalat, per tant, estaràs protegint a les persones del teu voltant. No són reutilitzables.

FFP2: aquest tipus de mascareta és adequada per a tota la població. La seva característica principal és que filtra l’aire inhalat i l’expulsat, de manera que protegeix tant al qui porta la mascareta com a les persones del seu voltant. La durada d’ús varia segons el fabricant de la mascareta. No són reutilitzables.

FFP3: les mascaretes FFP3 estan indicades per aquelles persones més vulnerables o que formen part d’un grup de risc. El seu grau de protecció és el més elevat ja que són les que filtren les partícules més petites. No són reutilitzables.

Higièniques: totes les mascaretes higièniques reutilitzables, tant les de nens com les d’adults, han de seguir la última normativa acordada, la UNE 0065:2020. D’aquesta manera podem garantir una filtració superior al 90%, respirabilitat inferior 60Pa/cm2 i bona cobertura de protecció.

· Eviteu compartir menjar i estris

· Eviteu tocar-vos la boca, el nas i els ulls sense rentar-vos abans les mans

· Limiteu la vida social
Seguiu les restriccions sanitàries actuals i limiteu fer vida social. Reduïu les visites d’amics o familiars que no formen part del vostre grup bombolla. Eviteu anar o desplaçar-vos a llocs que no siguin de primera necessitat i del vostre territori.

· Netegeu, desinfecteu i ventileu la llar
El SARS-COV2 es manté sobre superfícies inertes, però sobretot es troba en partícules en suspensió a l’aire, per tant, és important desinfectar la llar i les superfícies més utilitzades amb els productes adequats i, sobretot, ventilar els espais tancats (obrir finestres de totes les estances de la llar diàriament un mínim de 10 minuts)

I si teniu símptomes:
Truqueu al 061 /Salut Respon feu la consulta a través de l’App de La Meva Salut contacteu amb el vostre centre d’Atenció Primària
Més serveis relacionats
Assessorament Nutricional
T’ajudem a mantenir una alimentació equilibrada i adaptada a tu.
Més info
Ortopèdia
Productes, serveis i informació de l’àmbit de l’ortopèdia.
Més info
Consell en Fitoteràpia i Homeopatia
Tractaments segons les teves necessitats amb productes naturals.
Més info