COVID-19

Els nostres serveis

Renteu-vos les mans amb aigua i sabó sempre que es pugui. Si heu de sortir de casa penseu en portar a sobre un gel o esprai desinfectant per evitar la propagació del virus o bacteris. Aplica-t’ho tantes vegades com sigui necessari mitjançant moviments circulars per arribar a totes les parts de la mà.

Manteniu la distància de seguretat d’1,5m tan en espais tancats com a l’aire lliure. Sempre que puguis evita aglomeracions i  anar a espais molt concorreguts.

Poseu-vos la mascareta

És molt important utilitzar mascaretes homologades per tal d’evitar la propagació de LA COVID-19 i canviar-les o rentar-les regularment segons les indicacions de cada una. Podem trobar diferents tipus de mascareta:

Quirúrgiques: la durada del seu ús pot variar segons el fabricant, però generalment es recomana utilitzar-les un màxim de 4 hores o sempre que estiguin brutes i humides. Aquestes mascaretes estan dissenyades per filtrar l’aire exhalat, per tant, estaràs protegint a les persones del teu voltant. No són reutilitzables.

FFP2: aquest tipus de mascareta és adequada per a tota la població. La seva característica principal és que filtra l’aire inhalat i l’expulsat, de manera que protegeix tant al qui porta la mascareta com a les persones del seu voltant. La durada d’ús varia segons el fabricant de la mascareta. No són reutilitzables.

FFP3: les mascaretes FFP3 estan indicades per aquelles persones més vulnerables o que formen part d’un grup de risc. El seu grau de protecció és el més elevat ja que són les que filtren les partícules més petites. No són reutilitzables.

Higièniques: totes les mascaretes higièniques reutilitzables, tant les de nens com les d’adults, han de seguir la última normativa acordada, la UNE 0065:2020. D’aquesta manera podem garantir una filtració superior al 90%, respirabilitat inferior 60Pa/cm2 i bona cobertura de protecció.

· Eviteu compartir menjar i estris

· Eviteu tocar-vos la boca, el nas i els ulls sense rentar-vos abans les mans

· Limiteu la vida social
Seguiu les restriccions sanitàries actuals i limiteu fer vida social. Reduïu les visites d’amics o familiars que no formen part del vostre grup bombolla. Eviteu anar o desplaçar-vos a llocs que no siguin de primera necessitat i del vostre territori.

· Netegeu, desinfecteu i ventileu la llar
El SARS-COV2 es manté sobre superfícies inertes, però sobretot es troba en partícules en suspensió a l’aire, per tant, és important desinfectar la llar i les superfícies més utilitzades amb els productes adequats i, sobretot, ventilar els espais tancats (obrir finestres de totes les estances de la llar diàriament un mínim de 10 minuts)

I si teniu símptomes:
Truqueu al 061 /Salut Respon feu la consulta a través de l’App de La Meva Salut contacteu amb el vostre centre d’Atenció Primària
Més serveis relacionats
Fórmules Magistrals
Disposem de laboratori propi, on realitzem tot tipus de fórmules magistrals.
Més info
Arracades i Piercings
Sabies que fem forats per arracades de forma segura i higiènica?
Més info
Anàlisi de Pell i Capil·lar
Un anàlisi complet de la pell i el cabell (hidratació, greix i molt més).
Més info